ΓΕ.Λ. ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ 5


Το σχολείο μας, στο πλαίσιο της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, συμμετείχε στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 στην κοινή αθλητική δράση, με θέμα «Τρέχω για το ΕΥ», της Πανελλαδικής Σχολικής Σκυταλοδρομίας, που αποτελεί μέρος των αθλητικών δράσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος « #BEACTIVE » της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. 

ΕΥ

Στο σχολείο, το μικρό και θαυματουργό αυτό κύτταρο του πολιτισμού, κάθε μέρα, κάθε ώρα δίνονται μικροί και μεγάλοι αγώνες για το ΕΥ. Εντός και εκτός των τειχών και τοίχων του… Μικροί και μεγάλοι αγωνιστές, στους στίβους της ζωής και της αίθουσας, αναμετρώνται με θεριά, ορατά και αόρατα… Αγωνίζονται, παλεύουν, νικούν, νικιούνται αλλά ποτέ δεν σταματούν να μάχωνται. Είναι το ΕΥ συνυφασμένο με την ίδια την ύπαρξη του ανθρώπου. Είναι αυτό που του επιτρέπει να πέφτει, αλλά του επιβάλλει να σηκώνεται κάθε φορά που λυγίζει… Είναι το αόρατο σθένος που πάλλεται μέσα του κάθε φορά που σκιές μεταμορφωμένες σε σύγχρονες σειρήνες προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από τον υπέρτατο σκοπό του: να στέκεται πάντα όρθιος, αγωνιζόμενος με Ευσυνειδησία, με αίσθημα Ευθύνης για την Ευτυχία του, για την Ευτυχία όλων, για το Ευ Ζειν.
Και εμείς στο Γενικό Λύκειο Λεπτοκαρυάς Πιερίας, κάπου στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου, κοντά στην αγκαλιά γαλαζοπράσινων νερών και με το φως παιχιδιάρικων ηλιαχτίδων να μας λούζει, ακούσαμε το χαρούμενο κελάηδημα των πουλιών να μας καλεί σε μια πανέμορφη διαδρομή έξω από την αυλή του σχολείου μας… Με συνοδοιπόρους μας τους γλάρους και έχοντας διανύσει μία απαράμιλλης ομορφιάς διαδρομή 3200 μέτρων, συμβάλλοντας, με τη σειρά μας, στην πραγματοποίηση της Πανελλαδικής «Σκυταλοδρομίας του ΕΥ», επιστρέψαμε στο σχολείο μας για να συνεχίσουμε τους ωραίους μας αγώνες…
 
                                                 Η εκπ/κός Φυσικής Αγωγής
                                                        Άννα Μπαρά

ΓΕ.Λ. ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ 3 1